Actualitat

Inici de la campanya informativa abans de l’entrada en funcionament dels radars fixos

Els radars situats a les entrades del poble es posaran en funcionament el 21 de juliol, si bé abans la Policia Local avisarà als conductors que superin la velocitat explicant-los l’inici del funcionament

Ja fa uns mesos que l’Ajuntament de Vidreres va instal·lar dos radars fixos. Fins ara aquests cinemòmetres no posaven multes. El seu ús inicial era l’estudi de la velocitat a la qual travessen els vehicles el municipi.

Passat aquest temps, els radars es posaran en funcionament a partir del 21 de juliol. Amb tot, la policia local prèviament farà una campanya de conscienciació que durarà una setmana. Els agents faran controls de velocitat amb el radar mòbil allà on hi ha ara els radars fixos. No sancionaran, però si la velocitat del vehicle és excessiva l’aturaran per explicar al conductor de la posada en funcionament dels radars

L’objectiu de la iniciativa és garantir una major seguretat i conscienciar sobretot aquells infractors que sobrepassin amb escreix els límits de velocitat.  

El cap de la Policia Local, Raul Real, explica: “No podem tolerar que els vehicles circulin a gran velocitat per punts del municipi que són entrades a diferents barris. És molt perillós i aquest és precisament l’objectiu de l’actuació, conscienciar als conductors, no sancionar-los”.

Ja uns mesos enrere es van fer unes proves pilot de col·locació del radar mòbil. Es va informar en tot moment als veïns i veïnes de la localització del cinemòmetre mitjançant les xarxes socials de l’ajuntament per tal que aquest no agafés per sorpresa a ningú.

El cap del Cos de Policia Local, Raul Real, explica que en els punts d’accessos de la població, hi ha hagut alguns accidents greus, especialment a la C-63 fins a Santa Coloma, a causa de la tendència a l’acceleració en una recta pronunciada.

Segons l’estudi EuroRAP, el tram de la GI-680 des de Lloret de Mar fins a Vidreres és un dels més perillosos de Catalunya, amb una mitjana anual de tres accidents amb morts i ferits greus. La C-63, que travessa el municipi, també ha estat escenari de diversos episodis greus.

Continguts relacionats

Back to top button