Actualitat

Informació per empreses referent a les mesures pel COVID-19.

Prestació extraordinària per cessament d’activitat per culpa del COVID-19
El 14 de març va entrar en vigor la prestació extraordinària per cessament d’activitat d’autònoms. Podran acollir-s’hi els autònoms que hagin hagut de tancar el negoci i aquells que acreditin una reducció de la facturació d’almenys un 75%, en relació a la mitjana del semestre anterior. La quantia de la prestació serà d’un 70% de la base reguladora, i en cas que no s’acrediti el període mínim de cotització, l’import serà del 70% de la base mínima de cotització.

Compensació econòmica de fins a 2.000 € per treballadors autònoms
El Departament de Treball, Afers Socials i famílies ha posat en marxa un ajut de fins a 2.000 € per a treballadors autònoms – persones físiques – que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació durant el mes de març, per culpa del COVID-19. El termini de sol·licitud s’obrirà l’1 d’abril i l’ajut s’atorgarà pel procediment de concurrència no competitiva fins a l’exhauriment de la partida.
Més informació >

Crèdit ICO per al sector turístic
Per tal de pal·liar l’afectació del COVID-19 al sector turístic, l’ICO ha obert una línia específica de crèdit per autònoms i empreses que tinguin un CNAE dels inclosos en aquest àmbit. L’import màxim d’aquesta línia és de 500.000 € amb un tipus d’interès màxim del 1.5% TAE. El termini d’amortització serà d’1 a 4 anys, amb un any de carència i la tramitació es podrà realitzar des de la mateixa entitat financera.
Més informació >

Continuarem informant si hi ha més novetats sobre ajudes i prestacions a empreses.

Continguts relacionats

Back to top button