Actualitat

Èxit en la implementació del Porta a Porta a Vidreres, que supera el 75% de reciclatge

La implantació de la segona fase als barris de La Goba, Terrafortuna i Puigventós assoleix el 76%.de reciclatge A principis del 2024 s’implementarà un nou sistema de recollida de residus al barri d’ Aiguaviva Parc per millorar-ne els índex de reciclatge

Vidreres ha assolit una taxa del 76,5% de reciclatge gràcies a la implementació del Porta a Porta l’1 de març d’enguany. El sistema de recollida de residus es va iniciar al nucli de Vidreres en una primera fase i, posteriorment, a l’octubre, es va implementar als barris de La Goba, Terrafortuna i Puigventós. 

El sistema Porta a Porta és una estratègia en la gestió de residus que implica la recollida directa de residus reciclables i no reciclables directament a les llars. A diferència dels mètodes tradicionals de recollida, aquest sistema facilita la separació, millorant la quantitat de residus que s’envien als abocadors. 

Pel que fa a la fracció rebuig, el nucli de Vidreres, s’ha reduït fins al 23% i als barris de La Goba, Terrafortuna i Puigventós fins al 24%. 

El regidor de Medi Ambient, Enric Gual, ha destacat la bona acollida que ha tingut al municipi per part dels veïns i veïnes: “Amb el sistema Porta a Porta es fomenta una major conscienciació i responsabilitat entre els veïns i veïnes pel que fa a la gestió de residus. Estem contents per la resposta positiva i el compromís”.

A més, l’Ajuntament ha implementat diverses mesures de suport per assegurar el bon funcionament del sistema, incloent sessions informatives, distribució de contenidors específics per a diferents tipus de residus, i un servei d’atenció al ciutadà per a qualsevol dubte o consulta.

Implementació d’un nou sistema de recollida de residus a Aiguaviva Parc a principis del 2024

Per tal de millorar els índex de reciclatge al barri d’Aiguaviva Parc, l’Ajuntament de Vidreres implementarà un nou sistema de recollida de residus a principis de 2024. Es crearan tres àrees tancades de recollida de residus que seran accessibles només pels veïns mitjançant una targeta. Aquesta mesura permetrà als residents dipositar els seus residus en qualsevol moment, oferint més flexibilitat i comoditat.En aquestes àrees s’instal·laran càmeres de videovigilància per evitar abocaments indeguts.

La posada en marxa del nou sistema a Aiguaviva Parc, forma part del compromís de l’Ajuntament de Vidreres per convertir-se en un model de sostenibilitat i gestió mediambiental i que avanci cap a un municipi més verd i responsable amb el medi ambient.

Continguts relacionats

Back to top button