Actualitat

Es senyalitzen i retiren els vehicles abandonats a la via pública a Vidreres

L’Ajuntament fa entre 3 i 4 campanyes de retirades de vehicles abandonats al cap de l’any. Actualment la Policia Municipal està realitzant un recompte dels cotxes que podrien estar abandonats.

En aquests moments la Policia Local de Vidreres està fent el recompte de tots els vehicles abandonats al municipi. Les properes setmanes es procedirà a senyalitzar i a retirar els cotxes per deixar-los, preventivament, al dipòsit municipal. 

Es considera un vehicle abandonat aquell que es troba en un estat de deixadesa i que porta més d’un mes sense moure’s.  

L’Ajuntament de Vidreres realitza aquesta campanya prop de 4 vegades a l’any i s’estima que de mitjana es retiren entre 10 i 15 vehicles cada vegada. 

El consistori ha pres la decisió de posar remei a la situació per “garantir la seguretat i una millor imatge del nostre municipi, no podem permetre que hi hagi tants vehicles en aquest estat en el nostre carrer que fan nosa, treuen espai d’aparcament i ofereixen una imatge negativa del poble” , ha assenyalat l’alcalde Jordi Camps.

El primer pas és localitzar els vehicles que se sospita que poden estar abandonats. Aquests vehicles se senyalitzaran amb un adhesiu i s’intentarà contactar amb els propietaris per demanar-los la retirada del vehicle en els propers dies abans de procedir a la sanció. 

Un cop passat uns dies des de la notificació es procedirà a fer el trasllat preventiu dels vehicles de la via pública al dipòsit municipal. 

Amb tot, després se seguiran fent gestions amb els propietaris per notificar-los la retirada i per si volen recuperar els vehicles. En cas de no obtenir resposta es procedeix a publicar la retirada i la sanció als butlletins oficials per després fer-ne el desballestament. 

Segons Raül Real, agent en cap de Policia Municipal de Vidreres,  “ens trobem amb molts casos que els propietaris cedeixen el vehicle voluntàriament per ser desballestats i en d’altres no obtenim resposta dels propietaris, en aquest cas, passats uns mesos es desballesten els vehicles. També hi ha altres casos en què la situació o el tamany del vehicle no permet retirar-lo de forma preventiva al dipòsit i es retira i destrueix directament amb l’empresa de desballestament passat tots els dies i tràmits corresponents”. 

Continguts relacionats

Back to top button