Actualitat

Es poda l’arbrat de davant del pavelló com a mesura de seguretat i per assegurar el correcte funcionament de la comunitat energètica

Aquesta reordenació de l’arbrat permetrà, a banda, poder fer una zona d’aparcament ordenat per a vehicles.

En breus començarà el reordenament de l’arbreda de la zona del pavelló que enretirarà la primera fila d’arbres per seguretat de les cases properes i es podaran les branques més altes. Aquesta actuació es justifica per qüestions relacionades amb la seguretat i també en el fet que l’alçada actual dels arbres impedeix el correcte funcionament de les plaques solars que alimenten la comunitat energètica impulsada recentment. 

Segons els experts caldria disminuir la seva alçada fins als 7 o 8 metres per millorar l’efectivitat de les plaques solars i millorar la vida de l’arbreda. Aquest reordenament, alhora, disminueix el perill de caiguda de branques en el cas de vents o episodis meteorològics adversos. 

Seguint les indicacions dels experts i els requeriments que han fet arribar diferents veïns i veïnes de cases properes demanant la mateixa actuació, l’Ajuntament procedirà la setmana vinent a iniciar aquestes tasques que permetran també habilitar una zona d’aparcament ordenat per a cotxes. Aquesta poda permetrà, a banda de disminuir el volum de fulles i procurar un entorn més cuidat, aclarir algun arbre malalt o mort i que suposa un perill per la seguretat ciutadana. 

Per a l’alcalde, Jordi Camps: “aquesta és una actuació que millorarà la qualitat de vida dels arbres. Així ens ho han indicat els experts. A banda permetrà disminuir el perill i poder habilitar una zona d’aparcament extra. És una actuació que, a banda de ser suportada per informes tècnics, que diferents veïns de la zona ja havien demanat prèviament a l’Ajuntament”. 

Continguts relacionats

Back to top button