Actualitat

Els radars fixos de Vidreres de moment no sancionen, serveixen per fer un estudi de la velocitat a la que passen els vehicles

Ja s’han instal·lat els dos radars fixos, a banda la Policia Local disposa d’un cinemòmetre mòbil. Amb tot, aquestes adquisicions no tenen afany recaptatori, volen conscienciar a la ciutadania de la correcta velocitat per travessar el nucli.

L’ ’Ajuntament de Vidreres ja ha instal·lat dos radars fixos i la Policia Local disposa d’un radar mòbil. 

Aquests radars de moment no estan posant multes, per ara serveixen per fer un estudi de la velocitat a la qual travessen els vehicles el municipi. En una fase propera, que s’anunciarà a través de les xarxes socials municipals, els radars sí que sancionaran, tot buscant aquells infractors que sobrepassin amb escreix els límits de velocitat.  

A banda en un primer moment es faran campanyes de conscienciació per avisar als infractors.

L’alcalde Jordi Camps explica: “els radars no tenen un afany recaptatori, volen conscienciar a la població i a tothom que passi per Vidreres que excedir el límit de velocitat és perillós.”

Aquestes adquisicions permetran a la Policia Local tenir un major control dels conductors que facin infraccions a les vies del municipi, com excessos de velocitat, garantint una major seguretat dels vidrerencs/es.

L’alcalde explica també que aquesta és una demanda extesa dels veïns i veïnes. “No podem tolerar que els vehicles circulin a gran velocitat per punts del municipi que són entrades a urbanitzacions. És molt perillós i aquest és precisament l’objectiu de l’actuació, conscienciar als conductors, no sancionar-los”. 

En les proves pilot de col·locació del radar mòbil es va informar en tot moment als veïns i veïnes de la localització del cinemòmetre mitjançant les xarxes socials de l’ajuntament per tal que aquest no agafés per sorpresa a ningú.

Segons el cap de la Policia Local, Raül Real, la incorporació dels dispositius permet dissuadir als conductors d’accelerar en alguns trams, i afirma que “es vol conscienciar als conductors perquè redueixin la velocitat”. 

A banda, el cap del Cos de Policia explica que en els punts d’accessos de la població, hi ha hagut alguns accidents greus, especialment a la C-63 fins a Santa Coloma, a causa de la tendència a l’acceleració en una recta pronunciada. 

Segons l’estudi EuroRAP, el tram de la GI-680 des de Lloret de Mar fins a Vidreres és un dels més perillosos de Catalunya, amb una mitjana anual de tres accidents amb morts i ferits greus. La C-63, que travessa el municipi, també ha estat escenari de diversos episodis greus.

Continguts relacionats

Back to top button