Actualitat

Els plens de Vidreres recuperen la presencialitat

La sessió plenària d’octubre ha aprovat diverses qüestions al voltant de la transparència i les noves vies de comunicació amb la ciutadania. També s’han aprovat diverses modificacions a ordenances fiscals, entre d’altres.

En la sessió plenària celebrada aquest vespre, i que ha recuperat la presencialitat, s’han modificat diverses ordenances fiscals per l’any 2023. D’entre les modificacions a ordenances en destaca la modificació sobre l’IBI o l’ICIO, que fan referència a la bonificació al voltant de la instal·lació de plaques solars. 

Se segueixen desenvolupant tasques relacionades amb l’ampliació de la transparència i el reforç de noves vies de comunicació amb la ciutadania. En aquesta línia, s’han aprovat diversos punts relacionats. Per una banda s’ha aprovat el Pla de mesures antifrau. El ple també ha acordat adherir l’Ajuntament al Codi Ètic del Servei Públic de Catalunya que va adoptar el Govern de la Generalitat i adherir-se al codi de conducta dels alts càrrecs dels ens locals. 

En el ple també s’ha acceptat el llegat de la Sra. Carmen Mazó de la finca de Can Rossell. La família de Lluís Rieradevall, en pau descansi, fa aquesta cessió al consistori amb la voluntat de la voluntat de crear un espai per a joves creadors que donarà suport, orientació i visibilitat a persones joves amb inquietuds creatives i amb ganes d’explorar noves disciplines, amb projectes personals o col·lectius.

També s’ha aprovat la modificació del contracte de serveis de recollida de residus i neteja viaria. Aquesta modificació contempla la separació dels dos serveis adequant la recollida al nou model Porta a Porta que el municipi de Vidreres està a punt d’acollir; i millorant la neteja viaria fent que els carrers del municipi estiguin més nets. L’alcalde Jordi Camps ha explicat que: “amb aquesta millora el servei de neteja passa per tots els carrers del municipi un mínim d’una vegada al mes”. Aquests canvis en matèria de neteja són possible gràcies a l’entrada en vigor del contracte recentment licitat. 

S’ha aprovat també el conveni marc de col·laboració entre el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Vidreres per a realitzar les accions del programa de Benestar i Comunitat durant el període 2020-2023. Aquesta aprovació fa referència al projecte Educació 360 que vol interconnectar els diferents agents de l’ecosistema socioeducatiu del municipi per tal d’enfortir les relacions entre els mateixos i establir-hi vincles i sistemes de treball conjunt. 

Entre d’altres mocions, s’ha aprovat la moció pel reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal, entés com una pèrdua durant l’embaràs o en el moment al voltant del naixement. És per aquest motiu que es proposa de fer un espai de reconeixement i acompanyament per les famílies que han tingut pèrdues en aquestes condicions, i visibilitzar així el dol perinatal, gestacional i neonatal, donant-li la importància que es mereix. Amb tot, l’Ajuntament dotarà el cementiri municipal d’un espai de reconeixement per a aquelles persones que l’han patit i posarà a disposició de tothom qui ho necessiti un servei de psicologia. 

Així mateix també s’ha aprovat una moció per l’aprovació del manifest de l’acord social per l’amnistia i l’autodeterminació, també la moció per l’adaptació del municipi al canvi climàtic. 

Continguts relacionats

Back to top button