Actualitat

El Pla de Joventut de Vidreres es centra en la formació, la ocupació i la salut

Un dels punts forts del Pla és el punt d’ocupació, pensat per ajudar també a joves de més de 15 anys.

El Pla Local de Joventut de Vidreres s’ha fet amb l’ajuda del jovent del municipi mitjançant taules de participació i es centra en tres línies de treball com són la formació, la ocupació i la salut, aquesta última englobant conductes de risc vinculades amb les addiccions.

Per tal de tractar aquestes tres temàtiques es desenvolupen tres programes: Vidreres Jove, Jovent més format i Enxarxats.

Sota el títol de Vidreres Jove es presenta el programa principal a desenvolupar durant els propers quatre anys. És un programa que gira entorn l’equipament juvenil de Vidreres i és eminentment transversal.

Una de les actuacions més importants detallada en el programa és la dinamització de l’Espai Jove Can Torronet. L’equipament juvenil comptarà amb diversos recursos com hemeroteca, ludoteca juvenil i serveis de difusió mitjançant el butlletí municipal i realització de tallers, xerrades i cursos. Altres actuacions són l’extensió del punt d’informació juvenil ubicat al Centre Cívic, la disposició d’aules de Can Torrent per poder realitzar treballs per a joves músics, actors i creadors de diverses disciplines, entre altres.

El segon programa que es presenta és el que han anomenat Jovent més format, destinat a impulsar aquelles actuacions emmarcades en el procés d’emancipació dels joves de Vidreres. Aquest programa treballa els objectius genèrics de potenciar l’orientació acadèmica i formativa per complementar la trajectòria eductiva del col·lectiu jove, aconseguir l’èxit en la transició laboral de les persones joves i l’èxit en la transició domiciliar dels mateixos.

Jovent més format recull actuacions com la dinamització cultural i formativa amb cursos, tallers i activitats de les diferents àrees que s’organitzen des del centre cívic; formació i inserció laboral dels joves a través de la brigada jove i la garantia juvenil, etc.

L’últim programa que s’ofereix és l’Enxarxats, destinat a fomentar aquelles actuacions emmarcades en el procés de cohesió social i territorial dels joves de Vidreres. Treballa per la igualtat d’oportunitats de tots els joves, enfortint la participació juvenil com a mètode de relació i formació personal i col·lectiva, amb la voluntat d’esdevenir referents dels i les joves de Vidreres.

Aquest programa agrupa actuacions com la dinamització lúdica i cultural de la comunitat de les urbanitzacions; la creació d’un apartat destinat al col·lectiu jove en l’aplicació de comunicació que hi haurà dins la nova web municipal i un projecte de dinamització juvenil al local social d’Aiguaviva.

S’espera que un dels punts forts del pla sigui el punt d’ocupació, encarat també a persones majors de 25 anys. Amb tot, el regidor de joventut Gerard Morgado assenyala que: “des de vidreres vetllem pel benestar dels nostres joves, som conscients que estem passant un moment especialment delicat pel que fa la ocupació del jovent, per això el Pla Local de Joventut posa sobre la taula eines que poden ajudar a aquest col·lectiu a ocupar-se i, en conseqüència, a millorar el seu benestar i realització personal”. 

Continguts relacionats

Back to top button