Actualitat

El Gòspel i el Jazz tornaran a brollar a Vidreres

L’Ajuntament de Vidreres ha organitzat per aquest mes de maig el Festival de Gòspel i per l’agost el Festival de Jazz.

Els dos esdeveniments comptaran amb bandes d’àmbit català, estatal i fins i tot internacionals.  

La música és un distintiu de Vidreres i des de l’Ajuntament, amb la seva regidoria de cultura, han apostat un any més per continuar amb les edicions de dos festivals que destaquen per la seva qualitat artística: el Festival de Gòspel i el Festival de Jazz. 

Vidreres Gospel Festival 

Després de l’èxit del primer Festival de Gòspel de Vidreres l’any 2019, els dies 6, 7 i 8 de maig arriba una segona edició amb una programació que inclou diferents estils d’aquest gènere musical. 

L’esdeveniment tindrà lloc al Teatre Casino i a l’església, on les bandes d’àmbit català, estatal i fins i tot internacionals, oferiran la millor de les seves actuacions als oients del festival. L’ambient marcat per l’entorn del lloc, la música i l’alegria pròpia de la primavera, doten d’un caràcter especial aquest festival que el fa acollidor pels amants de la música.

El dia 6 de maig tindrà lloc l’exhibició de gòspel contemporani i tradicional amb el grup Barcelona Gòspel Messengers que interpretarà el seu nou espectacle Dance!, on des de l’òptica de gòspel, donen una nova sonoritat a alguns dels grans èxits del mític segell Motown, combinant tradició i modernitat, gòspel i funk, tendresa i contundència i respecte i risc.

El dia 7 de maig tindrà lloc el taller de gòspel obert al públic a càrrec de la cantant sud-africana Karol Green. L’artista pensa que la música és un llenguatge universal que tothom pot entendre, aprendre i compartir, alhora que uneix a les persones espiritualment. Seguidament, tindrà lloc la representació de Gòspel Choir a càrrec de BCN Soul Choir, un cor de gòspel format per cantants amb una llarga experiència en cors de gòspel d’arreu de Catalunya escollits expressament per formar part d’aquest projecte que vol aportar un alt grau de ritme i excel·lència musical, amb un repertori de gòspel actual, black i funk. Transmeten una música amb veritable ritme i sentiment, joia de viure.

I per últim, el dia 8 de maig seguint la línia del gòspel contemporani i tradicional, el Cor Gòspel Girona oferirà un repertori exclusiu de Gòspel, tant contemporani com espiritual. És un cor no professional, de gent que vol gaudir cantant amb l’objectiu de fer gaudir el públic també.

Jazz Festival Vidreres

L’últim cap de setmana d’agost, Vidreres acollirà la setena edició del Festival de Jazz a la fresca, un festival ja arrelat al municipi que atrapa als amants de la música i en concret del Jazz. L’esdeveniment tindrà lloc a la plaça de Can Xiberta els dies 26, 27 i 28 d’agost.

Enguany, la regidoria de Cultura ha volgut reprendre la temàtica prevista pel festival que s’havia de celebrar el 2020, en què es dedica un espai especial al jazz interpretat per dones sota el títol “Jazz en clau de dona”.

Amb aquesta temàtica es pretén retre honors a grans intèrprets femenines de la història del jazz amb una mostra de cinc formacions, totes integrades per dones, la qual cosa farà que només soni jazz femení i de qualitat durant els tres dies del festival alhora que l’homenatge sigui, com no pot ser d’una altra manera, contundent i jazzístic.

Així doncs, el tret de sortida de la setena edició del festival el donarà l’Anna Fonalleres Jazz Quartet el 26 d’agost, amb un repertori de standards i clàssics del jazz que portaran al públic cap al particular ambient musical dels anys 40 i 50. Seguidament, es podrà gaudir de Scarlet’s & The Femme Soul Band, una banda caracteritzada per la unió de tres potents veus amb molta personalitat, d’ànima negra, per una estètica impactant i un show en viu que ens recorda a artistes com The Supremes, Destiny’ s Child o TLC.

El 27 d’agost és el torn de les Sommeliers, una formació amb una manera de mostrar-se des de la música que branda amb llibertat d’estil. Elles han apropat el seu talent de Sinatra a la Boheme de Puccini, passant per Ramón Muntaner i la seva lluïda Plaça del Diamant.

Finalment, el 28 d’agost el ritme continua amb l’actuació d’Isabel Membrilla & Alba Careta, que presenten un projecte atrevit i variat amb estàndards clàssics i composicions pròpies, passant per la música popular catalana i per la música d’autores d’aquí. A continuació, Michaela Chalmeta Big Band tancarà el festival, una big band formada únicament només per dones.

Per al regidor de Cultura, Francesc Baltrons: ”És un plaer anunciar les noves edicions de dos dels festivals que formen part del caràcter cultural de Vidreres. Després dels seus èxits i amb una pandèmia pel mig, teníem moltes ganes de reprendre’ls i poder celebrar-los amb els vidrerencs i vidrerenques i tots els amants de la música. Us hi esperem!”. 

Continguts relacionats

Back to top button