Actualitat

El final de la cinquena onada fa preveure un augment de les necessitats de sang

A la tardor es pronostica que augmentin les transfusions un cop superada la cinquena onada de la Covid. Quan va acabar la quarta onada, les necessitats de sang als hospitals van pujar un 15%. Avui, hi ha sang per als 7 propers dies i l’ideal serien 10

Durant el setembre, el Banc de Sang organitza campanyes de donació per tot Catalunya. Ja es pot reservar hora al web www.donarsang.gencat.cat

Aquestes donacions contribuiran a assegurar que totes les persones ingressades als hospitals tinguin sang per a operacions i tractaments. En aquests moments, quan estem superant la cinquena onada de la Covid, es preveu un incrementin les necessitats de sang tal com va passar en finalitzar la quarta onada, al maig. En aquell moment les transfusions van incrementar-se un 15% per la recuperació de l’activitat assistencial no relacionada amb la Covid als hospitals.

A Vidreres el dia 22 d’octubre es podrà donar sang a l’Escola Sant Iscle de 17h a 21h

Qui pot donar?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

  • Ser major d’edat
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada

Per donar sang no cal estar en dejú.

Donar sang, un hàbit cívic

De cada donació se’n beneficien tres persones, perquè la sang es separa en els diferents elements que la composen: glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components servirà per uns tractaments diferents.

El 55% dels glòbuls vermells s’utilitzen en especialitats mèdiques mentre que un 40% en usos quirúrgics. La majoria de transfusions de plaquetes es fan per prevenir hemorràgies en pacients que en tenen dèficit.

Abans de complir els 75 anys, més del 70% de la població necessitarà rebre sang o productes derivats.

Al web donarsang.gencat.cat hi ha tota la informació relacionada amb la donació de sang: preguntes freqüents, usos de la sang, punts de donació fixos i mòbils i notícies relacionades amb la donació.

Continguts relacionats

Back to top button