Actualitat

El Distintiu PUNT BLANC ja llueix a diferents establiments de Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro i Vidreres

La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols ha estrenat avui a Vidreres el distintiu “PUNT BLANC” impulsat per distingir els establiments que compleixen amb les mesures de seguretat i higiene.

Des d’avui divendres 22 de maig la farmàcia Assumpció Moré Fàbregas estrena i llueix el distintiu Punt Blanc: una acreditació assolida a partir d’una declaració de responsabilitat dels comerços que assumeixen la implantació del conjunt de mesures de seguretat i higiene establertes en els protocols del Ministeri de Sanitat i la Generalitat de Catalunya. Els protocols inclouen des de l’ús de màscares al de gel hidroalcohòlic o a la confirmació que es manté sense cap inconvenient la distància social entre clients.
Aquesta és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, els ajuntaments de la seva àrea de treball -entre ells Vidreres-, i el suport de les entitats relacionades -també l’Associació de Comerciants de Vidreres. Un segell nascut a partir de la necessitat de donar confiança i seguretat als consumidors i reconèixer la tasca de l’empresariat, que rebrà l’assessorament i guia d’implementació per part de les entitats.

El president de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, Eduard Bosch tal com han explicat durant la presentació, el distintiu PUNT BLANC té l’objectiu de distingir aquells establiments que assumeixen la implantació de les mesures de seguretat i higiene establertes en els protocols dictats pel Ministeri de Sanitat i la Generalitat de Catalunya. “Aquest distintiu és el senyal que les coses es fan bé, perquè el consumidor pugui tenir la seguretat i la confiança que el comerç està prenent les mesures correctes. El consumidor ha de poder comprar tranquil”. El president també ha avançat que s’està preparant un cercador que es dirà AnemdeCompres.cat, on mitjançant GPS els consumidors podran trobar tots els establiemnts amb distintiu.

Així mateix, l’alcalde de de Vidreres, Jordi Camps, ha donat suport i ha valorat molt positivament aquesta iniciativa. “Entre tots hem de mirar de fer possible que els ciutadans pugui sortir de casa seva i puguin comprar de manera tranquil·la, entre la feina d’uns i altres ens en sortirem i ajudarem a erradicar el Covid.”

Georgina Vidal Moré, farmacèutica i membre de l’associació de Comerciants de Vidreres ens ha explicat com han aplicat totes les mesures que requereix sanitat a la farmàcia “Des de la farmàcia ja vam actuar des del primer dia: tenim el terra marcat amb les distàncies de seguretat, treballem en mostradors alterns per ampliar les distàncies de seguretat, tenim un aforament limitat, els productes només els toquem el personal, cada nit desinfectem l’establiment i les superfícies de més ús es netejen constantment. També hi ha una ventilació constant perquè no s’acumuli l’aire i tenim una màquina de filtratge d’aire a part de treballar amb mampares, viseres i totes les proteccions recomanades”.

Continguts relacionats

Back to top button