Actualitat

El dissabte 18 de desembre és la nova data prevista per celebrar la consulta al voltant de la celebració del correbous

Després que s’acordés celebrar-la el 15 de març del 2020 i que aquesta data hagués d’anul·lar-se per la irrupció de la pandèmia, aquesta és la nova data acordada amb les parts implicades.

Les tres parts han consensuat que finalment la consulta per saber la voluntat dels vidrerencs i vidrerenques sobre el futur del correbous se celebri el dissabte 18 de desembre, entre les 9 i les 19 hores.

La consulta, presencial, se celebrarà al Centre Cívic i tindrà un desenvolupament semblant a unes eleccions municipals, tenint en compte que els espais permesos per fer publicitat de campanya seran els mateixos que en uns comicis locals. També hi haurà apoderats pel mateix dia de la consulta. La pregunta serà:  Vols correbous a Vidreres? I dues respostes possibles: sí o no. 

La consulta s’ha preparat seguint les indicacions de la Llei de consultes en Règim Local de la Generalitat de Catalunya i amb totes les garanties sanitàries.  La consulta podrà votar-se a partir dels 16 anys. En total hi ha més de 6.500 vidrerencs i vidrerenques cridats en aquesta consulta no referendaria que decidirà si hi haurà continuïtat o no a la celebració dels correbous al municipi, sigui quina sigui la diferència de vots i la xifra de participació. 

L’ajuntament de Vidreres amb aquesta acció vol escoltar el poble per tal de fer el que aquest vol i decideix.  

Per l’alcalde, Jordi Camps “la irrupció del Coronavirus va aturar en sec la consulta, amb tot des del consistori hem seguit en contacte tant amb l’Associació de defensa ambiental i animal de Vidreres com amb la Comissió que organitza la festa del Correbous. Totes les parts hem acordat aquesta data tenint presents les mesures en matèria de sanitat.” Ha afegit: “Espero que aquest dia surtin a votar molts vidrerencs i vidrerenques. Com més gent voti més veraç serà el resultat de la consulta”. 

Continguts relacionats

Back to top button