Actualitat

Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vidreres organitza una programació especial. 


22 DE NOVEMBRE 
Xerrada sobre l’agressivitat, l’agressió i la violència
Aprofundirem sobre aquests conceptes per saber quin són els seus limits. aprendre a diferenciar-los ens donarà prespectiva per identificar agressions amb o sense violència. la comunicació és una eina fonamental a l’hora d’entendre’ns i prevenir situacions agressives, farem una pinzellada a vom ens comuniquem i la comunicació en les relacions. Presentació Grup Ajuda mútua i Cercle de Dones.
Acompanyament musical.
A càrrec d’Esther Carillo (Piano) i Judith Bonastre (veu)
Lloc: Sala d’actes Ajuntament Vell
Hora: 20 h

23 DE NOVEMBRE

Cercle de Dones
“Mans que sanen, mans que curen” a càrrec de Lídia Ligros
Lloc: Centre Cívic Francesc Llobet
Hora: 10 a 13 h
Inscripcions Lídia:646741103

Taller autodefensa
A càrrec de la Polícia Local de Vidreres
Lloc: Pavelló Municipal D’esports
Hora: 16 a 18 h
Inscripcions al Centre Cívic 972850067 / centrecivic@vidreres.cat

11 DE DESEMBRE
Presentació del llibre “De la poma a la pantalla. Amor, sexe i desig a l’època digital”
A càrrec de Marta Roqueta-Fernández (periodista i investigadora especialitzada en feminisme). Aquest llibre pretén promoure la reflexió dels joves per tal que puguin prendre decisions informades sobre la seva sexualitat.
Lloc: Biblioteca Joan Rigau i Sala
Hora: 19 h
 

 
El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l’àmbit domèstic i la violació i l’assetjament sexual en l’àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 
 
Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Dedé, que viu a Bèlgica, és l’única germana que va sobreviure. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d’un barranc. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l’ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

Continguts relacionats

Back to top button