ActualitatCròniques del pleGeneral

Crònica del Ple ordinari del dia 11 d’Octubre de 2023

S’ha aprovat inicialment l’ordenança reguladora de les mesures necessàries per prevenir i corregir la contaminació odorífera que provoquen les empreses, s’ha aprovat la delegació de competències en matèria de prevenció d’incendis forestals al Consell Comarcal de la Selva i s’han presentat les línies fonamentals del pressupost de 2024

El Ple de l’Ajuntament de Vidreres celebrat aquest dimarts 10 d’octubre ha aprovat, per unanimitat, delegar les competències en matèria de prevenció d’incendis forestals al Consell Comarcal de la Selva. Amb aquesta mesura es preveu poder tenir un major control de l’estat de 581 parcel·les del municipi, traspassant al Consell Comarcal la gestió i el seguiment d’aquelles que no es trobin en un correcte estat i requerir als propietaris.

Per unanimitat el Ple ha aprovat també el conveni del programa “Temps per cures” del Consell Comarcal de la Selva per a realitzar les accions 2023-2024 adreçat a nenes i nens dels 0 als 16 anys. Entre les accions subvencionades hi ha un servei de taxi del Centre Obert i el suport en casals en períodes no lectius ja executats per part del Grup Esplai Vidrerenc.

Així, mateix, el ple ha aprovat inicialment, amb els vots favorables de l’equip de govern (Junts per Vidreres) i les abstencions dels grups a l’oposició (PSC i AV-AM) l’ordenança reguladora de les mesures necessàries per prevenir i corregir la contaminació odorífera del municipi.

L’objectiu principal d’aquesta ordenança és reduir les molèsties dels veïns i veïnes pel que fa a les olors provinents de les indústries. Podeu consultar el text de l’ordenança que s’ha sotmès a exposició pública des d’aquí.


En matèria de recursos humans el Ple ha aprovat la modificació dels plusos dels treballadors de la Brigada Municipal i de la Policia Local. La proposta ha estat aprovada per unanimitat dels grups amb representació municipal.


Amb els vots favorables de l’equip de govern i les abstencions dels grups a l’oposició, s’ha aprovat el compte general de l’any 2022 i amb els vots favorables de l’equip de govern, l’abstenció del PSC i el vot contrari d’AV-AM, s’ha aprovat la modificació de crèdit 26/2023 de transferència entre aplicacions de despesa corrent.


El Ple ha aprovat una moció de rebuig a l’espionatge i les infiltracions policials a l’independentisme i els moviments socials amb els vots favorables de Junts per Vidreres i Activa Vidreres i l’abstenció del PSC i ha debatut una moció sobre mobilitat urbana presentada per Activa Vidreres que no ha prosperat amb els vots en contra de l’equip de govern i els vots favorables d’AV-AM i el PSC. En aquest punt, han intervingut la secretària municipal i el cap de la Policia Local per reiterar jurídicament que la competència sancionadora a la carretera C-63, en el tram que creua el nucli urbà, de l’Ajuntament de Vidreres. L’Alcalde, Jordi Camps, ha exposat que s’el•laborarà un pla de mobilitat per analitzar l’ubicació dels radars i possibles alternatives als mateixos en determinats punts

Finalment s’ha donat compte de de les línies fonamentals del pressupost de 2024 i de l’execució del 2n trimestre del pressupost de 2023. Pel que fa a les línies del pressupost, els veïns i veïnes del municipi poden fer suggeriments a l’Ajuntament a través de ‘Participa en els pressupostos de Vidreres’ per fer suggeriments de millores al municipi.

Podeu recuperar la sessió plenària des del canal Youtube de l’Ajuntament
https://www.youtube.com/watch?v=if7IvL_Qkpo

Recordeu que podeu consultar les actes aprovades del Ple de Vidreres des del portal de
transparència.
https://seu-e.cat/ca/web/vidreres/govern-obert-i-transparencia/accio-de-govern-i-normativa/accio-de-govern-i-grups-politics/actes-de-ple

Continguts relacionats

Back to top button