Comença la 20a campanya d’excavacions al castell de Sant Iscle de Vidreres
Fins al 25 d’agost s’han organitzat 2 camps de treball, un de nacional i un de internacional amb la participació de persones procedents del Japó, Azerbaidjan, Ucraïna, Mèxic, Itàlia, Xina, Alemanya, França i Catalunya.
Les excavacions arqueològiques es centraran en la muralla sud i el cantó oest del fossat
Aquesta setmana s’ha iniciat la 20a campanya d’excavacions al castell de Sant Iscle de Vidreres. Els treballs, repartits en dos camps de treball, s’allargaran fins al 25 d’agost. El primer camp de treball, fins a l’11 d’agost, està format per joves de 14 a 17 anys procedents de diversos indrets de Catalunya. El segon començarà el dia 11 agost i s’allargarà fins al 25 agost amb la participació d’estudiants internacionals procedents del Japó, Azerbaidjan, Ucraïna, Mèxic, Itàlia, Xina, Alemanya i França.
La campanya d’excavacions arqueològiques al castell de Sant Iscle, està promoguda per l’Ajuntament de Vidreres sota la direcció tècnica i científica de l’arqueòleg Joan Llinàs de l’empresa Atri Cultura i Patrimoni. Els camps de treball estan gestionats i coordinats pel Grup Esplai Vidrerenc.
El castell de Sant Iscle, que formava part del vescomtat de Cabrera, es va construir al segle XII i estigué́ en funcionament fins a principis del segle XVI. Des de l’any 2015 les excavacions arqueològiques realitzades anualment han permès realitzar i documentar troballes de gran interès i han permès conèixer una mica més sobre aquesta important fortificació de la comarca de la Selva.
Enguany els treballs es centraran en la muralla sud i el cantó oest del fossat (sectors 13, 23 i 24) per donar per donar continuïtat als treballs de l’any passat.
Joan Llinàs ha explicat que “al llarg de les excavacions de tots aquests anys, hem pogut documentar que al segle XIV el castell de Sant Iscle es va ampliar pel costat oest, amb la construcció́ d’una nova ala conformada per dues grans estances, una al nord i l’altra al sud.
El castell de Sant Iscle és un monument declarat bé cultural d’interès nacional (BCIN).
El regidor de turisme Gerard Morgado ha destacat la importància de la preservació del patrimoni local tant pel fet de reconstruir la història del municipi com a poder disposar d’atractius elements culturals que permetin promocionar Vidreres.