Actualitat

Atents a la meteorologia pel mosquit tigre

Durant els propers dies, al nostre entorn més proper, hem de seguir aplicant mesures de prevenció per evitar la proliferació del mosquit tigre.

Els episodis de pluja, com els de finals d’agost o aquests dels primers dies de setembre, omplen d’aigua recipients que podem tenir en patis, jardins, horts, terrasses, balcons… generant larves de mosquit tigre dels ous dipositats en dies o setmanes anteriors.

Així doncs, és important subratllar que l’activitat del mosquit tigre es manté, almenys fins a finals d’octubre, i que cal seguir aplicant mesures de prevenció abans o després dels episodis de pluja, que segons les prediccions meteorològiques es mantindran al llarg d’aquesta setmana a bona part de les comarques gironines.

Prèviament a la pluja és important eliminar, capgirar o posar sota cobert tots aquells objectes que es poden omplir d’aigua. En canvi, si ja s’han omplert, cal que els buidem just després de les pluges i així evitar que les larves de mosquit nascudes s’acabin convertint, 7 dies després, en mosquits adults.

Buida, capgira, tapa o elimina tots aquells recipients on hi queda aigua acumulada: https://www.youtube.com/watch?v=CqcVEepTzCY

Consells per evitar la proliferació: https://www.youtube.com/watch?v=xeRqCW_-__Y

Continguts relacionats

Back to top button