Actualitat

ATENCIÓ A LA PLAGA: Xylella Fastidiosa

Xylella fastidiosa és un bacteri que pot causar danys greus en una gran diversitat de plantes cultivades, ornamentals i silvestres.

Pot afectar cultius de gran importància econòmica a casa nostra com la vinya, l’olivera, els cítrics, els ametllers… Pot tenir més de 300 plantes hostes i es transmet per material vegetal de plantació i d’una planta a l’altra per insectes vectors.

Colonitza el xilema, obtura els vasos conductors el que provoca l’assecament de fulles i branques, i finalment la mort de la planta.

Aquesta plaga, present al continent americà, es va detectar per primera vegada a Europa a l’any 2013 al sud d’Itàlia, afectant greument a les oliveres; posteriorment el 2015 es va detectar a Còrsega i a França continental (Costa Blava), afectant plantes ornamentals, principalment Polygala myrtifolia i baladres, al novembre de 2016 es va detectar a les Illes Balears, al 2017 a Alacant i al 2018 a Madrid i Andalusia. Recentment en 2019, la plaga ha estat detectada a Portugal.

Més informació: http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/agricultura/dar_sanitat_vegetal_nou/dar_plagues_males_herbes/dar_plagues/bacteris/xylella-fastidiosa/

Continguts relacionats

Back to top button