Actualitat

Ajuts a microempreses i professionals del sector turístic per pal·liar els efectes de la COVID-19

Els moments actuals estan colpejant el sector turístic i molt especialment les microempreses i els professionals individuals que sovint, per la seva estructura més reduïda, tenen més dificultat per accedir a les línies d’ajuts generals que s’estan articulant per fer front a la COVID-19.

Per aquest motiu, informem que des del Govern de Catalunya s’ha activat una línia d’ajuts directes d’inicialment dos milions d’euros dirigida justament a professionals autònoms i microempreses que desenvolupen la seva activitat en el sector turístic. Es tracta d’un ajut de 2.500 euros en un únic pagament a bestreta destinat a establiments turístics d’allotjament, guies de turisme, empreses turístiques de mediació, agències de viatge, DMC, OPC, establiments i activitats d’interès turístic… amb un màxim de cinc treballadors i fins a un màxim de 500.000€ de volum anual de facturació. 

En aquest enllaç trobareu més detalls sobre els requisits i requeriments de justificacions. Aquests ajuts són compatibles amb qualsevol altre que pugui correspondre a excepció d’aquells que derivin o tinguin causa en el tancament definitiu de l‘activitat.

També us fem saber que s’està treballant per intentar dotar de més pressupost a aquesta línia que es posarà en marxa en aproximadament una setmana, moment en què es podran rebre les sol·licituds.

Des de Turisme de la Generalitat de Catalunya s’actualitza diàriament la secció http://act.gencat.cat/covid19/, creada específicament per compartir informació que us pugui ser d’utilitat en la complexa situació que vivim. 

Continguts relacionats

Back to top button