Actualitat

Ajudes pels col·lectius més desfavorits per la crisi del Coronavirus

L’Ajuntament de Vidreres proposa 3 programes d’ajuda que poden ampliar-se amb el temps per adaptar-se a l’evolució de la crisi sanitària actual.

L’Ajuntament de Vidreres impulsarà en els propers dies línies d’ajuda pels col·lectius més desfavorits directament per la crisi de la Covid-19. Es faran efectius 3 programes d’ajuda:

  1. Vidreres reactiva’t: un programa d’ajudes mitjançant vals de consum pels vidrerencs que han estat acomiadats a partir del 14 de març, afectats per un ERTO des del 14 de març, baixes forçades com a grups de risc, i famílies en situació de vulnerabilitat (cal un informe previ dels Serveis Socials) a partir de la mateixa data. A aquests col·lectius se’ls atorgaran vals de compra de fins a 100€, per fer efectius als comerços locals, i així contribuir a reactivar l’activitat comercial local. Per a aquesta ajuda es destina una dotació inicial de 30.000€
  2. Ajudes directes als autònoms i activitats econòmiques: aquesta és una línia d’ajudes, d’entre 100 i 300€, per contribuir a pal·liar els efectes de l’aturada forçosa que ha afectat a autònoms i activitats econòmiques locals des de l’inici de l’Estat d’alarma. Es donaran, inicialment, 20.000 €.
  3. El darrer programa té l’objectiu d’incentivar el sector de restauració i bars. Es farà efectiu mitjançant un concurs d’engalanament de balcons i façanes per la Festa de les Flors amb vals per utilitzar en el sector de la restauració i bars. S’hi destinen 4.000€

Amb aquestes mesures l’Ajuntament de Vidreres vol contribuir a un doble objectiu: incentivar la reactivació del comerç i activitats econòmiques locals, i simultàniament, ajudar i estar al costat dels vidrerencs directament més afectats per les conseqüències d’aquesta crisi sanitària.
Per l’alcalde Jordi Camps, “ens preocupem pel benestar dels vidrerencs i vidrerenques, per això estem al seu costat i aquestes ajudes en són una mostra. De moment es proposen aquests tres programes, però el pressupost municipal és prou flexible per adoptar noves mesures tot adaptant-nos a l’evolució de la situació”.

En el pressupost d’enguany (9.738.647,12€) es contempla que es puguin triplicar les ajudes actuals de cares al 2020, per tal de fer front a la crisi sanitària i l’econòmica derivada, tot reforçant els ajuts d’urgència social.

En aquesta línia s’han reduït despeses de Festa Major, o s’ha eliminat la partida destinada a la Festa de les Flors que s’ha suspés. Els diners d’aquestes partides es destinen al capítol d’ajudes socials i a la reactivació de l’economia local.

 

Continguts relacionats

Back to top button