Dijous 17 Octubre 2019
Inici / Noticies / L’Ajuntament de Vidreres compra un remolc per transportar els gegants del poble

L’Ajuntament de Vidreres compra un remolc per transportar els gegants del poble

26/04/2013

L’Ajuntament de Vidreres ha adquirit el passat mes de febrer un remolc per a la Colla Gegantera del poble per transportar els gegants i capgrossos.

La Colla Gegantera de Vidreres és una entitat que promou tant la part festiva dels gegants en les festes i actes locals com també la divulgació de la tradició cultural de la nostra terra. Acostumen a fer ballar els gegants més enllà de casa nostra, promocionat el nom de Vidreres per tot el territori català.

Així, aquest equipament permetrà a la colla disposar de major comoditat en els seus desplaçaments a les diferents trobades en què participen i poder transportar, d'una manera més adequada, el material. El remolc adquirit està ja dissenyat per transportar exclusivament gegants, té dos nivells: en cadascun hi poden anar gegants i capgrossos.

A més, entre actuacions el gegants de Vidreres es podran guardar al remolc garantint una millor conservació ja que, d’aquesta manera, s’evitaran humitats, cops i altres possibles fonts de deteriorament. Segons el regidor de Fires i Festes, Bosco Anton, “aquest remolc era una eina necessària perquè la Colla Gegantera de Vidreres pogués desenvolupar la seva tasca cultural tan en les festes del nostre poble com en les diferents trobades geganteres en les que participen al llarg de la temporada”.