Dimecres 17 Octubre 2018
Inici / Noticies / Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

17/11/2017
Amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, el dia 24 de novembre a les 19.30 hores, la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Vidreres organitza una programació especial.
 
Divendres,  24 de novembre de 2017 a les 19.30 h a la Sala d’Actes de l’antic Ajuntament de Vidreres
 
-XERRADA "Aclarim conceptes: violència de gènere, violència masclista, violència domèstica" a càrrec d'Antònia Dorado, psicòloga del SIAD del Consell Comarcal de la Selva, professora de la Universitat de Girona i col·laboradora de la Universitat Oberta de Catalunya.
 
-LECTURA DEL MANIFEST
 
El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 
 
Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Dedé, que viu a Bèlgica, és l’única germana que va sobreviure. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.