Diumenge 24 Juny 2018
Inici / Noticies / Noticies / La Brigada Jove de Vidreres

La Brigada Jove de Vidreres

09/09/2015
Un any mes, des de l'Ajuntament de Vidreres torna la Brigada Jove destinada als nois i noies de Vidreres, entre 16 i 20 anys, amb l’objectiu d’oferir una experiència laboral durant els mesos de juliol i agost. Aquest any també s'inclou per primera vegada l'oferta de la Brigada Jove per a joves amb discapacitat que es porta a terme del 15 de juliol al 15 d'agost.
 
La Brigada Jove, és un projecte social que va néixer amb l’objectiu d'oferir la possibilitat als nois i noies del poble a incorporar-se al món laboral amb una feina remunerada. Amb aquesta iniciativa també es pretén que aquests joves adquireixin valors com el treball en equip, el compromís i la responsabilitat i alhora participen en les tasques necessàries pel manteniment i funcionament del nostre municipi.

Aquest any donen suport als tècnics de la Biblioteca, Pavelló Esportiu, Centre Cívic i CEIP Sant Iscle i Salvador Espriu, Brigada Municipal i Oficines de l'Ajuntament.
 
Alhora els propis joves participants en aquest projecte han destacat punts com:  “és una oportunitat per adquirir experiència laboral “, “un primer tastet del món laboral” o “la feina et permet conèixer i participar en les tasques que es desenvolupen al nostre poble”.

Enguany, dins el projecte de Brigada Jove, s'ha acompanyat els nois i noies participants a fer un cert aprenentatge a l'entorn de les habilitats que els poden ser útils no només per a la recerca de feina sinó també aquelles habilitats que els poden ser de profit al llarg de la vida com són la comuniació assertiva, el pensament crític, el pensament creatiu o la gestió de conflictes i estrès, entre d'altres. Han estat 14 hores de formació que ens han permès fer grup, compartir les vivències a l'entorn de la participació a la Brigada Jove i posar a debat alguns temes que han interessat i preocupat als i les joves. A continuació, us presentem als joves participants en la segona sessió de la brigada d'enguany:


Elena Balbín. Tinc 18 anys i estic a punt de començar segon de Biologia a la UAB. M’agrada la natura, la companyia, la tranquil·litat, pensar i observar… Sóc responsable, centrada (amb les meves coses, no tant) i m’agrada tenir la gent satisfeta.
-Com t'has assabentat de la convocatòria de la brigada jove? Ja fa anys que en vaig sentint parlar. A més a més, tampoc és la primera vegada que m’hi presento.
-Que t'ha semblat la teva estada a l’ajuntament? M’ha permès deixar de procrastinar la meva entrada a l’ignot món laboral, amb certa blanor. He tingut bons companys, i això també ha fet la feina menys pesada.
-Quines són les tasques que realitzaves? Treballava a Serveis Socials com a auxiliar administrativa: rebre trucades, programar visites, arxivar i omplir algun paper...
-Ho recomanaries els teus amics? Sí. Treballar al poble no només és més fàcil respecte a la mobilitat, sinó que també permet que t’hi endinsis una mica més. No tens la complicació de trobar una feina però t’orienten per saber com fer-ho. L’horari està molt bé.
-Com valores l'experiència? Ha estat una bona experiència i agraeixo que m’hagi tocat una feina amb la qual no m’hi sentia gaire a gust (la idea d’atendre la gent em feia bastanta por), ja que sento que he crescut una mica. 
 Kike Rasal. Tinc 18 anys i sóc i he sigut sempre de Vidreres.
-Com t'has assabentat de la convocatòria de la brigada jove?  A partir dels companys i amic. A més que és un esdeveniment bastant popular entre els joves durant els mesos d’estiu.
-Que t'ha semblat la teva estada a l’ajuntament? Molt interessant ja que no sabia com s’organitzava l’ajuntament, ni tampoc quines eren les seves tasques.
-Quines són les tasques que realitzaves? De peó a la brigada municipal de manteniment, és a dir, ajudar als treballadors a realitzar la feina, recanviant senyals de trànsit, arreglar voreres, mantenir en bon funcionament les instal·lacions d’aigua i llum, decorar el poble per a la Festa Major i muntar els escenaris, etc...
-Ho recomanaries els teus amics? Sí, ja que es una bona manera d’aprendre com funciona el poble, conèixer gent i guanyar uns calerons, que sempre fan falta.
-Com valores l'experiència? Molt bona, ha sigut un mes que he fet de tot i a més la feina és entretinguda, tot i que al principi no hi estava d’acord amb el lloc de treball que em va tocar (peó a la brigada municipal).


Gerard Casassayas Grau.  Sóc un noi amb bastants coneixements que qualsevol feina que em demanin sempre estic disponible alhora de fer-ho.
-Com t'has assabentat de la convocatòria de la brigada jove?  Gràcies als comentaris que em va fer el meu germà i també amics meus em van dir de presentar-me a  la prova d’accés a la brigada jove.
 -Que t'ha semblat la teva estada a l’ajuntament? M’ha semblat molt bona proposta per els joves que avui en dia no troben feina i que aquesta mateixa pugui ajudar a molta gent.
A mi m’ha semblat una bona estada perquè principalment no m’avorria i sempre hi havia feina a fer.
-Quines són les tasques que realitzaves? Pintar, netejar, mesurar el clor i la temperatura de les aixetes de la piscina.
 -Ho recomanaries els teus amics? Sí,exclusivament pels que encara no han treballat que tinguin més experiència.
-Com valores l'experiència? La valoro d’una forma molt positiva, perquè he après moltes coses que mai sabia com fer-les, però mica en mica he anat aprenent força.


Mar Muñoz Pujol. Tinc setze anys i l’any que ve començaré segon de batxillerat a l’Institut de Vidreres. 
-Com t'has assabentat de la convocatòria de la brigada jove? Vaig rebre la carta de convocatòria i molts amics ja s’hi havien presentat.
-Que t'ha semblat la teva estada a l’ajuntament? M’ha agradat molt ja que he après moltes coses sobre el món laboral i em sembla una bona oportunitat pels joves per poder treballar durant l’estiu.
-Quines són les tasques que realitzaves? Passava registres d’entrada i de sortida, feia còpies dels registres de sortida, preparava les cartes per enviar-les a correus, plastificava alguns cartells, ordenava arxius...
-Ho recomanaries els teus amics? I tant!
-Com valores l'experiència? Ha estat molt bona experiència, m’han agradat les tasques que he fet i tot el personal de l'ajuntament m’ha fet trobar-m’hi molt bé!


Sergi Garcia. Tinc 17 anys i actualment estic estudiant batxillerat a l'IES Vidreres, he viscut tota la meva vida des de que vaig néixer aquí al poble on ho tinc tot. Sóc una persona que li agrada conèixer gent, estar bé amb la família, els amics i coneguts, sóc simpàtic i molt ambiciós. M'agrada molt l'esport, anar de festa i gaudir de la vida amb els meus.
En quan a l'aspecte laboral el que més m'agrada és el bon ambient entre els treballadors, el treball en equip i mirar de fer la meva feina el millor que puc perquè sóc bastant exigent amb mi mateix.   
-Com t'has assabentat de la convocatòria de la brigada jove? Vidreres és el meu poble i conec un bon grapat de gent i m'agrada participar en activitats del poble, també a casa m'han comentat aquesta oportunitat de trobar feina i tot això ha sigut clau per al meu pas per la brigada jove.
-Que t'ha semblat la teva estada a l’ajuntament? Molt divertida perquè he après moltes coses que abans no sabia i a part d'això he rebut un gran tracte per part de tothom i m'he trobat molt a gust fent la meva feina.
-Ho recomanaries els teus amics? Sí perquè és una bona feina per aprendre i agafar experiència de cara al futur i tal com està el pati avui en dia aquesta és una bona oportunitat per aprofitar. 
-Quines són les tasques que realitzaves? Jo treballo amb la brigada municipal de Vidreres en el qual ens encarreguem de feines com muntar i desmuntar escenaris, carpes, cadires i taules per festes o events, també fem manteniment d'edificis i carrers del poble com per exemple ajudar en feines de lampisteria a les escoles, fem de peons en obres que es desenvolupin al poble, ajudem a decorar el poble per la festa major i repartíem els llibrets per les cases...
-Com valores l'experiència? És un pas endavant per a la meva experiència laboral i també personal on he après molt, estic orgullós i he conegut gent nova, ha sigut una gran experiència. 


Meritxell Dalemus. Tinc 16 anys i sóc de tota la vida de Vidreres. L’any que ve estudiaré batxillerat humanístic
-Com t'has assabentat de la convocatòria de la brigada jove? A través de la carta que vaig rebre i amics
-Que t'ha semblat la teva estada a l’ajuntament? Una experiència molt bona, que m’ha ajudat a introduir-me al món laboral
-Quines són les tasques que realitzaves? Totes les feines que es poden dur a terme en una biblioteca. Des d'ordenar llibres, ha fer activitats per a nens petits
-Ho recomanaries els teus amics? Sí, ja que és una molt bona manera d'entrar en el món laboral
-Com valores l'experiència? Molt positivament, ja que ha sigut molt entretingut, si em donessin l'oportunitat de tornar-ho a fer diria que sí.


A continuació, trobareu entrevistes alguns dels joves participants en la primera tongada de la brigada jove de Vidreres 2015:


Albert Bas. Tinc vint anys i visc a Vidreres. Enguany he iniciat els estudis d’Enginyeria Mecànica i sóc tècnic en Automoció. Em considero una persona responsable, de tracte fàcil, puntual i amb capacitat d’organització i treball.
-Com t'has assabentat de la convocatòria de la brigada jove? N’estava al cas perquè no era el primer cop que m’hi presentava. A més a més, cada any, he rebut una carta per part de l’Ajuntament i a la web també hi figurava.   
-Que t'ha semblat la teva estada a l’ajuntament? Em sembla una bona oportunitat que s’ofereix als joves que estudiem i que, per tant, no tenim experiència laboral i ens és difícil trobar alguna feina per treballar durant els mesos d’estiu.
-Quines són les tasques que realitzaves? Jo estic ajudant a la brigada municipal fent tasques de manteniment i arranjament de voreres, fuites d’aigua, col·locació de senyals, etc .   
-Ho recomanaries als teus amics? Sí, és clar. Tot i que molts d’ells ja hi han estat.
-Com valores l'experiència? La valoro molt positivament. Primerament, perquè se’ns ofereix  una oportunitat de treball als joves, i després, perquè la feina et permet conèixer i participar en les tasques que es desenvolupen al nostre poble. 


Arnau Jovanet. Tinc 16 anys i l’any que bé començaré els estudis de batxillerat a Vidreres. M’ha tocat treballar al camp de futbol i n’estic molt content.
 -Com t'has assabentat de la convocatòria de la brigada jove? Per la carta que vaig rebre i per contactes personals.
 -Que t'ha semblat la teva estada a l’ajuntament? M’he sentit molt bé i m’han tractat molt bé.
 -Quines són les tasques que realitzaves? Bàsicament fer de conserge al camp de futbol i amb això totes les tasques encomanades (escombrar, netejar, pintar, arreglar coses, mantenir les instal·lacions...)
 -Ho recomanaries els teus amics? 
 -Com valores l'experiència? La valoro molt bé, si l’hagués de puntuar seria un 8/10.
3
Laura Mercader Contreras.Sóc de Vidreres de tota la vida, ja que els meus pares també ho són. Tinc la ESO i actualment he acabat 1r de batxillerat social-econòmic a l’IES Vidreres i començaré el 2n de batxillerat també a l’IES Vidreres. La meva passió són els cavalls, tot i que també m’agrada molt aprendre i sortir amb els amics.
 -Com t'has assabentat de la convocatòria de la brigada jove? Vaig assabentar-me de la brigada jove per part de la meva germana, que ja hi havia participat anys anteriors.
-Que t'ha semblat la teva estada a l’ajuntament? M’ha semblat molt profitosa en el sentit de l’experiència, ja que personalment, mai havia experimentat cap tipus de relació amb el món laboral.
-Quines són les tasques que realitzaves? Era a l’oficina del pavelló. He tocat tota mena de programes de l’Office com també l’escàner de la impressora. També he anat fent alguna visita a l’Ajuntament però sempre des del punt del treball, com per exemple anar a plastificar uns documents. A més, he ajudat a mantenir netes i segures les instal·lacions del pavelló.
-Ho recomanaries els teus amics? Sí, ja que és una primera experiència del món laboral molt positiva.
-Com valores l'experiència? Com he esmentat abans, molt positivament, ja que aquesta experiència la mantindràs durant el llarg de la teva vida i estarà esmentada en una part del teu currículum vitae. 

Josep Masnou Dotes
-Com t'has assabentat de la convocatòria de la brigada jove? Per mitjà de la carta que envia l’Ajuntament.
-Que t'ha semblat la teva estada a l’ajuntament? ha estat un apranentatge de maduresa personal, fent una activitat sense recolzament familiar i m’he sentit molt implicat, molt recolzat i il·lusionat.
-Quines són les tasques que realitzaves? Ensobrar, posar etiquetes, escombrar, pintar...
-Ho recomanaries els teus amics? I tant que sí!
-Com valores l'experiència? Molt positiva, és una experiència inoblidable. Moltes gràcies per donar-me aquesta oportunitat. Lara Ramos Gil. He acabat els estudis de Batxillerat Humanístic a l'Institut IES Vidreres. Em considero una persona responsable i treballadora.
 -Com t'has assabentat de la convocatòria de la brigada jove? Ja n'havia sentit a parlar ja que els meus cosins i companys s'hi havia presentat.
 -Que t'ha semblat la teva estada a l’ajuntament? M'ha semblat una molt bona experiència i un primer tastet del món laboral.
-Quines són les tasques que realitzaves? Ajudava a les bibliotecàries amb la feina del dia a dia de la biblioteca. 
-Ho recomanaries els teus amics? Sí, ja que m'ha semblat una molt bona experiència per encarar-se cap al món laboral i tenir una petita experiència per poder posar-la al currículum. 
-Com valores l'experiència? Molt positiva; m'ha agradat molt poder accedir-hi ja que hi he estat molt a gust. 


Núria Dalemus Colls. Tinc 16 anys, he acabat de cursar 4rt d’ESO, i ara començaré el batxillerat.
-Com t'has assabentat de la convocatòria de la brigada jove? Tenia amics que s’havien apuntat altres anys i, a més a més, vaig rebre la carta de la convocatòria.
-Que t'ha semblat la teva estada a l’ajuntament? És una manera per començar a formar-te laboralment, veure una mica de que es tracta i poder guanyar alguns diners, a mi, personalment, m’ha agradat aquesta feina, hi he estat còmode i penso que he après moltes coses noves.
-Quines són les tasques que realitzaves? Cada dia he realitzat coses diferents. Les més comunes han sigut: Fer registres d’entrada i de sortida, fer fotocopies de les cartes que s’havien d’enviar, ensobrar-les, entrar-les a la pàgina de correus, i portar-les a correus, ordenar i fer índexs d’arxius, etc.
-Ho recomanaries als teus amics? Sí, penso que és una bona forma per començar i veure el què és treballar.
-Com valores l'experiència? Per mi ha sigut una bona experiència, no només pel fet de treballar, sinó que també he pogut veure/ conèixer com es treballa dins de l’ajuntament, i porta més feina de la que sembla. Per altra banda ha sigut una forma de conèixer gent nova, companys molt simpàtics i agradables,  els que m’han fet passar una bona estona de treballar.

3
Pau Camós Pérez. Tinc 17 anys. Actualment estic cursant el batxillerat aquí a Vidreres.
 -Com t'has assabentat de la convocatòria de la brigada jove? Algú del poble m’ho va comentar. 
-Que t'ha semblat la teva estada a l’ajuntament? Molt satisfactòria i enriquidora en l'àmbit del món de laboral. 
-Quines són les tasques que realitzaves? Bàsicament feia de peó.
-Ho recomanaries els teus amics? Sí.
-Com valores l'experiència? Positivament i tornaria a repetir si tinc l'ocasió.