Dimecres 20 Juny 2018
Inici / Noticies / Noticies / Intercanvi de l'Escola Municipal de música de Vidreres amb la Homewood-Flossmoor High School de Chicago

Intercanvi de l'Escola Municipal de música de Vidreres amb la Homewood-Flossmoor High School de Chicago

09/03/2015
L’Escola Municipal de Música ha posat en marxa un intercanvi d’alumnes amb un altre centre escolar, en aquest cas dels Estats Units, com és la la Homewood-Flossmoor High School de Chicago, Illinois.

Homewood-Flossmoor High School
Viking Chamber Orchestra, Viking String Ensemble and Viking Chamber Chorus
Director: Bernie J. Engrav
Solista de violoncel: Eduardo Palao

 
Homewood-Flossmoor Community High School és l'escola secundària localitzada al barri perifèric del sud de Chicago. En el departament de Belles Arts de l'Institut Homewood-Flossmoor on es creu que la qualitat de vida d'un estudiant únicament és enriquida pel desenvolupament d'habilitats i valors en la creació i funcionament de les Belles Arts. L'estudi de les Belles Arts anima els estudiants a desenvolupar-se en múltiples nivells: nivell intel·lectual, nivells analítics, pensatius, i expressius. La seva gira per Catalunya Saragossa i Madrid donarà als alumnes l'oportunitat de compartir el seu amor per la música amb un nou públic i amb altres estudiants de la seva mateixa edat. És un gran plaer per a ells poder compartir el seu concert a Vidreres amb l'Escola de Música de la vila.

En total la seva gira dura una setmana amb tres nits a Barcelona, ​​una nit a Saragossa i dues nits a Madrid. El seu director es diu Bernie Engrav, li agrada molt Espanya i volia compartir els seus concerts amb altres grups de joves.

En total hi ha 68 persones en el grup més la guia, Marianne, i el xofer.
 
Per l’actuació de Vidreres gaudirem d’una mostra de la música del grup americà acompanyada pels combos de modern, la big band i el combo de teatre musical de l’escola municipal de música de Vidreres que aportaran una nota moderna i de trencament amb el tarennà eminentment clàssic i tradicional del grup de Chicago, d’altra banda més nombrós (50 alumnes) la qual cosa preveu un vetllada variada i amb un escenari ple a vesar d’artistes d’aquí i d’allà.
 
No cal dir que la vinguda del grup no és més que un primer pas per la continuació del projecte que culminarà amb l’anada d’alumnes de la nostra escola de música a Chicago.

Director Musical - Bernie J. Engrav

Bernie J. Engrav és actualment el director de l'Orquestra de Homewood-Flossmoor High School. Com a actiu educador té l'oportunitat d'ensenyar i actuar als Estats Units i a Europa. Mr Engrav va obtenir el seu diploma en Educació Musical i un Màster en Actuacions de Música / Pedagogia de cordes per la Universitat de Wisconsin-Madison. Entre les cites passades s'inclou actuar com a Director d'Orquestra a Ripon College. També va ser professor adjunt a la facultat ensenyant viola aplicada a la Universitat Wisconsin-Whitewater i va estar 9 anys com a director d'orquestra a New Berlin West Middle / High School.

Aquesta gira musical per Madrid i Catalunya significa el retorn a Espanya de Mr Engrav. Durant els últims tres estius va tenir la meravellosa oportunitat d'ensenyar viola i dirigir l'Orquestra de Cambra al festival Martin Codax Festival Internacional de Música a Conca, Espanya. Entre altres col·laboracions s'inclouen treballs amb Milwaukee Youth Symphony Orchestras (MYSO), Wisconsin Youth Symphony Orchestras (WYSO), membre de UW-Whitewater String Advisory Committee, i com violista actuant al Festival City Symphony i Racine Symphony
 
El concert es gaudirà el proper diumenge dia 29 de març a les 18:00 hores al Teatre del Casino amb entrada lliure