Dimarts 19 Juny 2018
Inici / Noticies / Noticies / Els vidrerencs acullen amb gran participació tots els actes de la Festa Major 2015

Els vidrerencs acullen amb gran participació tots els actes de la Festa Major 2015

08/09/2015
FESTA MAJOR DE VIDRERES 2015
 
Dijous es va iniciar la festa de Vidreres amb un torneig de futbol, una bicicletada notcurna, una obra de teatre i un concert de dos formacions que va servir per escalfar motors (the patilas i K+da). El divendres a les 22h es va fer el pregó al pavelló a causa de la pluja i no a la plaça Lluis Companys. A destacar l’excel·lent interpretació del grup teatral vidrerenc responsable del pregó així com del grup d’havaneres els cremats. A continuació la Montecarlo va posar compassos de ball a la concurrencia.
 
Aquests actes es van poder fer gràcies a una de les novetats d’enguany: un envelat decorat a l’estil vintage de manera integral, sostre i parets. Aquesta millora no només va aportar una qualitat estètica a la sala sinó també acústica, ja que va millorar moltíssim la mala sonorització dels pavellons en general i del de Vidreres en particular.
 
A les barraques un excel·lent concert on hi va destacar el contundent i rítmic directe d’Els Catarres acompanyats de dos grups locals, de Bonobos i acabant amb una gran descàrrega de versions amb la Golden Beat.
 
Com a novetat de barraques  s’ha posat una carpa poligonal més alta i grossa amb un escenari preparat i decorat com si d’un gran festival es tractés i que en realitat és un reclam de la cartellera que tenim. Aquesta nova carpa ha permès pujar més l’estructura de llums i fer que el so arribi més a l’exterior per tal que, les cada vegada més persones que hi assisteixen a la festa puguin gaudir d’un bon concert. A destacar també que en aquesta edició s’ha doblat el volum de so i la potència de llum arribant a 36Wts del primer i 50.000 del segon. Això ha fet que tothom quedés sorprès amb tot el dispositiu.
 
Els actes de dissabte sense incidències meteorològiques van iniciar-se amb un bon concert vermut i un espectacle infantil. A la tarda màgia, geganters i festa al carrer Sant Maurici que com cada any s’han clausurat amb un magnífic espectacle pirotècnic. A la nit, després d’un correfoc ple d’ensurts, emocions i fum amb un recorregut per carrers de la vila i espectacle final a l’església, més barraques amb La Pegatina com a destacat i a la plaça ball amb els boogie woogie. A la tarda la primera sessió de correbous ha tingut un ple total de la plaça i ha transcorregut sense incidències remarcables amb tot el públic gaudint de les tombarelles de més d’un dels joves valents que s’han atrevit a baixar a la plaça.
 
La nit de divendres a barraques va contar amb molta assistència de públic però la de dissabte es va desbordar. Va començar amb el grup local Tram’s i el públic anava omplint l’espai. Un públic que es va fer més gros una vegada ja estava a l’escenari la Pegatina i ja no va marxar fins a final del concert a les sis del matí tot i que molts no ho van fer fins després de l’encierro.  La Pegatina va deixar molt clar perquè és un dels grups amb els millors directes del país perquè tothom va saltar i ballar fins a l’extenuació. A continuació Di_versiones amb la seva hortera aparença i la seva manera gruixuda de fer música van mantenir el públic escalfat fins que van sortir uns excel·lents Buhos que van deixar clar com es fan temes propis i com s’interpreten unes versions millorant-les i donant-les-hi un toc propi per no fer una caricatura dels temes sinó un reinterpretació millorada. En definitiva una nit meteòrica que amb una botifarrada a càrrec dels correbous i acompanyament de batucada va portar els que quedaven dels prop de 6000 assistents al recorregut de l’encierro que va acabar d’arrodonir una nit màgica. Un encierro que va transcórrer pels carrers de la vila amb impressions i aplaudiments dels assistents i ensurts i esbufecs dels corredors.
 
Diumenge no va començar sinó que va empalmar amb l’encierro. La passejada de cavalls i carruatges i la missa van donar ambient al poble amb majestuosos desfiles de cavalls fent que els més matiners poguessin tenir el seu ambient abans del concert vermut, tot plegat embolcallat per vespes i motos clàssiques que tenien ocupat el centre de la vila com si d’un aparador d’antiguitats es tractés. Tal vegada els esportistes i també matiners han fet unes curses pel centre del poble amb un circuit ja conegut de tots doncs és una activitat plenament arrelada i consolidada a la festa major. Ha tancat el matí el concert vermut amb el millor jazz com és de costum a la pista del casino fent que aquesta quedi petita amb l’afluència de públic però que curiosament es va adaptant fins a donar cabuda a tots els que s’hi volen asseure.
 
A la tarda el segon dia de correbous omple la vila de Vidreres de gent que interessats per aquesta activitat passegen i omplen pàrquings, bars i restaurants per poder fer temps i entrar a ocupar un bon lloc a la plaça portàtil que com cada any s’omple de gom a gom els dos dies que ofereixen espectacle en viu i en directe. El correbous una vegada mes, amb un respecte i pulcritud fora de mida amb els animals transcorre sense incidents remarcables amb un espai excel·lent i unes mides de seguretat i prevenció absolutament escrupoloses
 
A les 6 l’envelat omple les seves 1300 localitats en la seva totalitat per escoltar el concert de tarda, en aquesta ocasió de la Selvatana, amb l’elecció de la pubilla i hereu, aquest any en Guillem Ruz com a hereu i Laia Mercader com a pubilla han estat els escollits després d’un procés de votació, acompanyats d’un total de 10 fadrins i dames d’honor, tots plegats substituint els de l’anterior any. Com cada any s’ha contat amb la presència de Foment de les Tradicions Catalanes que han dut a Vidreres una quarantena d’hereus i pubilles de tot Catalunya que han donat suport als vidrerencs en la seva presentació.
 
Mentre es feia el concert de tarda a l’escenari de barraques els penguins oferien el seu espectacle reggae per xics amb un seguiment entusiasta de nens i pares.
 
El cercatasques pels diferents bars de Vidreres amb un seguit d’animats joves acompanyats de banda ha acabat al vespre a les barraques on s’ha gaudit com cada any de l’espectacular karaoke amb intervencions de cantants amb més o menys gràcia i estil. Acte seguit en Juan Carlos dj del poble ha escalfat l’ambient fins que els de flaixbac han posat en escena el se va parir tour amb una carpa que per ser diumenge contava amb un ple inaudit. La nit de diumenge s’ha plenament consolidat.
 
El dilluns amb el concert de migdia, les sardanes i el ball de tarda amb l’orquestra Amoga, fundada a Vidreres, ofereixen un tancament de festa més que lluent i d’acord amb la qualitat i varietat de tota la festa.
 
En definitiva la festa major 2015 de Vidreres queda definida com una festa variada, polivalent, moderna, adaptada als gustos i interessos de qualsevol que la gaudeixi i molt atractiva en la seva programació atès que té de tot i per tothom i no només ha mantingut els nivells de qualitat, assistència i estètica de cada any sinó que ha millorat temes importants com la incorporació de la carpa poligonal, l’augment de la potència i qualitat de so i llum de barraques, la decoració i condicionament del pavelló, i tot un segui de detalls que no es poden copsar sinó es participa activament d’uns dies que els vidrerencs fan seus alhora que fan que els visitants també se’ls sentin seus la qual cosa obliga a anotar a l’agenda que per gaudir d’uns bons dies de festa ens hem de marcar tots plegats el primer cap de setmana després del 31 d’agost que és quan sempre es fa la FESTA MAJOR DE VIDRERES.
Aquí trobaràs l'àlbum de les fotografies de la Festa Major 2015