Dimecres 20 Juny 2018
Inici / Noticies / Noticies / Vidreres sancionarà els immobles desocupats de bancs i empreses

Vidreres sancionarà els immobles desocupats de bancs i empreses

31/01/2014
La moció, presentada per la PAH de Vidreres-Blanes, es va aprovar en el passat ple ordinari

El ple de l'Ajuntament de Vidreres va aprovar una moció que defensa sancionar els immobles permanentment desocupats, propietat d'entitats financeres i altres grans empreses, presentada per la PAH (Plataforma d’afectats per la Hipoteca de Vidreres-Blanes) durant el passat ple del dia 28 de gener de 2014 (Moció número 8: Moció per la sanció dels immobles permanentment desocupats propietat d'entitats financeres i altres grans empreses).

Aquesta moció va en la mateixa línia que les aprovades recentment en altres municipis, basant-se en la Llei del Dret a l'Habitatge de Catalunya. La moció es va aprovar per unanimitat i recull el compromís municipal amb les disposicions de la pròpia Llei del Dret a l'Habitatge, la reducció de pisos buits i l'aprovació d'un Pla Municipal d'Habitatge, aprovar programes d'inspecció, procedir als requeriments als propietaris dels immobles, imposar multes i iniciar sancions per infracció molt greu en els casos que es mantingui la desocupació. Durant el ple es va poder escolar la veu d’un membre de l’Associació Plataforma Afectats per la Hipoteca (PAH).

Segons el propi alcalde, Jordi Camps, “en l’actualitat hi ha molta gent que pateix la crisi i sobretot el problema de l'habitatge, per això des de l’Ajuntament proposem a partir d’ara una major exigència a les entitats financeres per aconseguir un augment en l'oferta de lloguer social dels habitatges buits”.