Diumenge 24 Juny 2018
Inici / Noticies / Noticies / Vidreres contribueix a convertir la Setmana de la Mobilitat i Segura 2014 de Girona en tot un èxit

Vidreres contribueix a convertir la Setmana de la Mobilitat i Segura 2014 de Girona en tot un èxit

16/10/2014
Del 22 al 29 de setembre s’ha celebrat a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema 'Fem el carrer més nostre', la Setmana del 2014 ha proposat una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure’s en bicicleta per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut.

Els objectius principals de la Setmana han estat els següents:
  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d'accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.
  
Vidreres ha contribuït en aquesta campanya a través de diverses activitats, i amb la suma de tots els actors s’ha pogut convertir aquesta edició en un gran èxit. Com a reconeixement de la participació l’Ajuntament de Vidreres ha rebut l’agraïment de l’Autoritat territorial de la Mobilitat de Girona:
 
La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura ha sigut tot un èxit de participació aquest any 2014.
En concret, Girona ha batut el rècord d’increment d’adhesions a Catalunya amb un 52 % més respecte de l’any anterior.
 
Hem passat de 67 entitats adherides (53 ajuntaments, 2 consells comarcals i 12 entitats) a 102 entitats adherides (80 ajuntaments, 7 consells comarcals i 15 entitats), aconseguint de 242 mesures permanents l’any passat a 340 aquest any.
 
L’èxit de tot això no seria possible sense la vostra col·laboració. Per aquest motiu us volem agrair la vostra participació i esperem poder comptar amb les vostres adhesions i activitats l’any vinent.