Dimecres 20 Juny 2018
Inici / Noticies / Noticies / Vidreres amb el Dia internacional per l'eradicació de la violència envers les dones 2014

Vidreres amb el Dia internacional per l'eradicació de la violència envers les dones 2014

25/11/2014
El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Dedé, que viu a Bèlgica, és l’única germana que va sobreviure. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

Aquest divendres l'Ajuntament de Vidreres, sota la regidoria de Benestar Socials celebrarà el Dia internacional per a l'eradicació de la violència envers les dones a través d'una acció per a reflexionar sobre la violència de gènere, a les 20.30 h a la sala d'actes de l'antic Ajuntament:
 
-Presentació de l’exposició “Sentiments”
-Taula de testimonis de Víctimes de Violència de gènere
-Lectura del Manifest