Dimecres 20 Juny 2018
Inici / Noticies / Noticies / L’alcalde, Jordi Camps, firma la denúncia internacional contra l’actitud del govern espanyol amb el 9N

L’alcalde, Jordi Camps, firma la denúncia internacional contra l’actitud del govern espanyol amb el 9N

06/11/2014
Ahir dimecres 5 de novembre, l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, va signar a l’auditori del Parlament, amb un centenar més d’alcaldes, una denúncia per presentar a instàncies internacionals davant l’actitud de l’Estat Espanyol, que nega la voluntat del poble català de decidir el seu futur polític mitjançant un referèndum o una consulta que sigui homologable internacionalment. 
 
El document que han elaborat CiU, ERC i ICV-EUiA i que han subscrit càrrecs electes del món local, el Parlament, el Parlament Europeu, el Congrés i el Senat recorda els anhels de llibertat de Catalunya i la impossibilitat d'exercir el dret a decidir dins de l'estat espanyol i, per això, sol•licita la intervenció de les Nacions Unides, el Parlament europeu, la Comissió europea, el Consell d'Europa i l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE). Els càrrecs signants denuncien així que l'estat espanyol és el "responsable de vulnerar el dret del poble català a decidir el seu futur polític en impedir-li l'exercici de la democràcia mitjançant un referèndum o consulta homologable internacionalment". En el cas concret del món local català va estar representat pels membres de les directives de l’AMI i de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), presidents dels Consells Comarcals, alcaldes de capitals de comarca i presidents de les Diputacions.
 
Davant la reiterada negativa de l’Estat a totes les propostes sobre el futur polític de Catalunya que li han fet el Parlament i el Govern de la Generalitat, des de la legalitat i la legitimitat democràtica, els electes catalans han realitzat aquest acte públic de denúncia en què se sol•licitarà a les institucions internacionals que executin totes les actuacions necessàries per garantir que els ciutadans de Catalunya puguin decidir democràticament el seu futur polític. Els càrrecs electes presents al Parlament, en representació dels ciutadans, han signat la denúncia. Una denúncia que, es farà extensiva a tots els ajuntaments de Catalunya perquè també la puguin signar.
 
Finalment, els ciutadans que ho desitgin també podran signar el document aquest diumenge, 9 de novembre, coincidint amb el dia que es celebra el procés participatiu en el qual estan convocats tots els ciutadans. El dispositiu per facilitar la signatura d’ aquest document però, es farà en paral•lel al del procés participatiu.