Dimecres 20 Juny 2018
Inici / Noticies / Noticies / Informació i preinscripció de l’EOC (espai d’orientació cultural) per a nens/es de P3, P4 i P5

Informació i preinscripció de l’EOC (espai d’orientació cultural) per a nens/es de P3, P4 i P5

03/06/2014
Les preinscripcions del curs 2014-2015 es tramitaran del 9 al 20 de juny al centre cívic de Vidreres.
(tel. 972850067 o centrecivic@vidreres.cat) o On-line: https://civic.enginydigital.cat/vidreres
 
PER QUÈ T’OFERIM L’EOC?
Sovint, quan els pares volem que el nostre fill o filla iniciï la seva activitat educativa i cultural fora l’escola (música, esport, arts plàstiques, arts escèniques, etc.) ens fem preguntes com les següents:
- Què li agradarà més?
- L’activitat s’adapta a les característiques del meu fill/a?
- Què li pot aportar a nivell de desenvolupament de la seva persona?
 
QUÈ ÉS L’EOC?
Per poder contestar aquestes i altres preguntes t’oferim un espai d’activitat educativa integral on el teu fill/a pugui experimentar amb l’activitat psicomotriu, la música i les arts plàstiques a més del coneixement del context social, cultural i natural de Vidreres. Per això, l’objectiu principal de l’EOC és que el/la nen/a de 3 a 5 anys s’ho passi bé mentre juga i tingui l’oportunitat d’experimentar amb diferents activitats culturals i educatives. D’aquesta activitat i mitjançant l’observació de l’equip de professionals en surt una informació que periòdicament entreguem els pares mitjançant informes i entrevistes.
QUINS DIES I A QUINA HORA ÉS L’EOC?*
De dilluns a divendres de 16.30 a 17h Punt d’acollida: espai d’acollida per a tots els nens/es de P3, P4 i P5 que realitzen alguna activitat a l’EOC. Es realitza a la Sala Polivalent del Centre Cívic i els nens/es hi accedeixen a mesura que arriben al Centre Cívic.
De dilluns a divendres de 17 a 18h L’Activitat: després de l’acollida, els nens/es accedeixen a les aules del Centre Cívic acompanyats dels professionals segons l’activitat que realitzen aquell dia.
QUANTS DIES POT VENIR EL/LA NEN/A A L’EOC?*
Nens/es que faran P3 el curs 2014-2015: Poden venir un o dos dies la setmana (dimarts i dijous) i faran les activitats de psicomotricitat i música.
Nens/es que faran P4 i P5 el curs 2014-2015: Poden venir un, dos, tres, quatre o cinc dies la setmana i faran les activitats de música, dansa, teatre, ceràmica i manualitats segons el/s dia/es que vinguin
* veure llistat d’activitats i taxes al dors del díptic.
ON ES FA L’EOC?
Al Centre Cívic de Vidreres, c/ Orient, 122. Tel 972850067
QUINES ACTIVITATS ES FAN A L’EOC?
L’activitat que el teu/teva fill/a realitzarà a l’EOC s’estructura en tres àrees i un eix transversal:
- TEATRE I DANSA: Introducció al coneixement del seu propi cos per desenvolupar la seva motricitat gruixuda i l’expressió corporal i emocional en les arts escèniques. La motricitat com a base de la pràctica de qualsevol esport i les arts escèniques.
- MANUALITATS I CERÀMICA: Introducció en el món de les arts plàstiques mitjançant el dibuix, les manualitats, la ceràmica, etc. a partir del coneixement bàsic de diferents tècniques.
- MÚSICA: Introducció i sensibilització al món de la música coneixent instruments, cançons, balls, ritmes, etc. A partir del joc, la dansa, l’expressió musical i el cant coral. Aquesta àrea correspon al programa de sensibilització de l’Escola Municipal de Música.
- L’EIX TRANSVERSAL de l’EOC és aprofitar l’activitat de les àrees per conèixer el medi cultural, social i natural on creixen els nostres fills: Vidreres i rodalies.
 
QUINS PROFESSIONALS TROBAREU A L’EOC?
Els professionals de l’EOC són persones amb llarga experiència en la seva àrea de coneixement (música, dansa, teatre, arts plàstiques, ceràmica, etc..) que conformen un equip interdisciplinar on també hi ha un assessorament psicopedagògic. Tots ells són professors de l’Escola Municipal de Música, l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques, Arts Escèniques i professionals del Centre Cívic de Vidreres.
QUÈ US APORTA ALS PARES L’EOC?
Dues vegades al curs, el nostre equip psicopedagògic us lliurarà un informe que us orientarà perquè, quan el/la vostre/a fill/a compleixi 6 anys, tingueu més elements de judici per decidir amb garanties quin àmbit extraescolar és el més adequat pel vostre/a fill/a (música, esport, arts plàstiques, arts escèniques, etc.)

Descarrega't AQUÍ el fulletó informatiu